برای شایستهسالاری چه طرحی و برنامهای داریم؟
به گزارش هفتهنامه الکترونیکی خورموسی، داوود مدرسی یان فعال سیاسی و رسانهای استان خوزستان در یادداشتی نوشت: یکی از دوستان ما چند روز پیش برای یک پُستی معرفی شد. بنده خدا ناراحت بود از اینکه ظاهراً برای گرفتن سِمَت، به او گفتند باید خدمتِ فلان نماینده و بهمان شخصیت بروی و دم آنها را ببینی. یکی و دوتا هم نه! چند نفر را باید زیارت کنی.
متاسفانه این روند سالهاست بر کشور حاکم شده.بیش از ۹۰ درصد مناصب فقط با لابی و پپیگیری و رایزنی خود فرد، مشخص میشوند! نه اینکه دنبال افراد بروند و به آنان اصرار کنند که بیا و فلان مسئولیت را بگیر! خیر، افراد خود باید پیگیری کنند، اصطلاحاً خودشان را عرضه کنند، لابی و رایزنی کنند.
دنیای برخی از ما حزب اللهی ها دنیای فانتزی است. یکی از این فانتزی ها، نگاه به عزل و نصب های درون وزارتخانه ها و دستگاه ها و نهادهاست. فکر میکنیم عمده عزل و نصبها طبق یک مکانیزم صحیح و عادلانه انجام می شود و افراد صالح برای سمت ها بکارگیری می شوند.
چرا اینگونه شده؟ ساختار گزینش مدیر در کشور معیوب و فاسد است و با بکارگیری چند مدیر خوب هم اصلاح نمیشود. باید برای اصلاح این ساختار، طرح مدونی را ارائه کرد. روند بکارگیری مدیران باید تغییر کند. تفکیک قوا به صورت جدی دنبال شود و دخالت نمایندگان باید به حداقل برسد و…
باید برای بکارگیری افراد در سمتهای وزیر، معاونین وزرا، مدیرکلها، مدیران سازمانها و ادارات و.. ملاک و معیار تعیین کرد. تعیین ملاک و معیار و تغییر ساختار گزینش مدیر میتواند به تقویت شایستهسالاری کمک کند. درحال حاضر قبیلهگرایی سیاسی وقومیتی و طایفهای ملاک اصلی انتصابات است.
تنها با ریل گذاری و تدوین یک طرح جامع و کامل و تحقق شفافیت است که می توان این فاجعه و بحران را مدیریت کرد. تا این مسئله اصلاح نشود کار به دست افراد متخصص و متعهد و شایسته نمی افتد. دولت یا مجلس شورای اسلامی می توانند با تدوین طرح مشخصی این مسئله را مدیریت کنند.
انتهای پیام/و